torsdag 29 oktober 2009

Svalans svenska klassiker.


17st böcker av Gustaf Fröding, Dan Andersson, Albert Engström, Selma Lagerlöf, Pär Lagerkvist, Hjalmar Bergman, Carl von Linne, Bertil Malmberg, Erik Johan Stagnelius, Elin Wägner, Per Hellström, Bo Bergman, Hasse Z, Harry Martinsson, Ludvig Nordström, Erik Gustav Geijer, Erik Axel Karlfeldt. Mint, nyskick. Antagligen aldrig öppnade. Och världens finaste omslag. Randigt.

Jag betalade 34kr för alla på Erikshjälpen, kan man ignorera ett sånt pris?

onsdag 28 oktober 2009

Annorlunda loppisfynd

Hittade en rolig peruk för 25:- , inte kunde jag lämna den där alldeles ensam! Perfekt för Stella tills hon odlat ut lite eget fluff!

söndag 25 oktober 2009

Ordning och reda

Veckan innan jag startade den här bloggen hittade jag detta underbara tidningsställ. Undrar om det var 75:- jag betalade, nånting där omkring i alla fall. Har inte bestämt var den ska stå än, men den ska få en fin hedersplats. Den är redan en av dom där prylarna jag skulle rädda först om huset brann. Kanske att jag skulle prioritera gitarrerna före. Och datorn... och Stella :-)

fredag 23 oktober 2009

Efter regn kommer... regnbåge!

Glömde visa regnbågsbrickan jag köpte igår! Idag blev det denna lilla brödkorg och några knoppar som jag ska göra ett litet pyssel av, visar när det är klart! Brickan 20:- och knopparna 1:- styck.


Och denna tjusiga kopp (Fenix från Gefle) blir nog min nya morgonkaffe-kopp. Liten flisa ur på kanten och lite små fläckar på fatet, därför fick jag den för ynka 5 kronor!

torsdag 22 oktober 2009

RK på en torsdag

I natt drömde jag så sött om allt fint jag såg i alla bloggar när jag surfade runt igår. Det var 70tals-tyger blandat med koppar med äpplen på och porslin med prickar och gud jag vet inte allt. Men det var fint. Vaknade med världens fetaste loppis-cravings. Tog med Stella ner på Röda Korset, och visst fyndade vi! 90:- för alltihop! Men dom fick 100 för att dom var så snälla :-)


Mera gul plast! Och ett tjusigt glasögonfodral! Färgen blev inte riktigt riktig på bild. Stella åt på det medan jag letade vidare på RK...

En lampskärm. Blev störtförälskad i tyget. Kanske kan den passa i vardagsrummet? Nu återstår det bara att fixa lite el... 10:- var väl helt ok!


Ännu en lampa. Gillar de här modellerna, det är lätta att byga tyg på eller hitta på pyssel med. Kanske får den här bli prickig, jag har inte bestämt mig riktigt än.


Och till sist. Burkar! Den med fåglarna var så fin! Och den andra kommer passa så fint i köket. Det var längesen jag köpte burkar nu så jag tyckte faktist att jag fick lägga ut 20:- på två skönheter idag. Längst fram, ett litet plåthus. Någon slags leksak tror jag. Man kan dra det där fönstret/luckan åt sidan så sitter det en fågel där. Kul kul! Gillar små hus.

Nu kommer även Stellas pappa lägga in fynd här. Eller ja, vi har ju allt tillsammans såklart :-) Förra inlägget var hans första!

Diestinct

Diestinct - Se men inte röra (MLR-22, 1981). Är ett av dem kultförklarade punkbanden från Sundsvall. Omslaget är inte mint condition, men skivan är mint. Köptes för 1 krona på Erikshjälpen.

Tatuerade koppar

Koppar koppar... när ska man sluta kolla på koppar? Dessa är favoriterna för tillfället. Dom ser nästan ut som tatueringar dom där blommorna. Gillart! Kopparna är märkta Doverstone England, faten Barrotts of Staffordshire England.


Och dessa små underbaringar... Tänk att vi hittat dom alla på olika ställen! Älskar mönstret. Märkt GDR HEIKE4. Säger det dig nåt? Heike? Finns det fler saker undrar jag. VILL HA i så fall.

onsdag 21 oktober 2009

Vårt största let

Små samlingar finns överallt i det här huset. De här muggarna från Staffordshire var länge vårt hetaste let (ett föremål man ställer in ögonen på att hitta när man går in på en loppis). De finns i flera färger. Vi har grå, ljusblå, brun, beige, grön och gul. Finns det fler?


Ni får ursäkta bildkvalitén, men det blir inte bättre än såhär. Och lite sudd brukar ändå vara bra för figuren. Så kanske muggar också känner, man vet aldrig. De här muggarna har iaf garanterat soul!

Samla

Att samla på saker är nog mitt största intresse. Jag samlar på tamejtusan allting! Här är något som gör mig varm i hjärtat...

Gul och orange plast! De mindre skålarna är från Bodum, design C. Jörgensen. Dec.måttet heter "Jonas", design Per Bjelving.

Detta uppläggningsfat är ett utav mina favoriter. Det står ingenting på baksidan så jag vet inte var den kommer ifrån. Någon som sett något likanande någonstans? Kanske på nåt varuhus?

Det här får bli mitt första inlägg, men snart kommer det mera. En sakletare tar aldrig semester.