söndag 28 oktober 2012

Plastmatttor


När jag var hos min älskade mormor i Övik för några veckor sedan fick jag två stycken heelt underbara plastmattor. Det var en granne till henne som hade rensat ur sitt lager. Jag är så glad för dem! Dom är det här årets "bästa fynd" i mina ögon. Jag är särskilt förtjust i den här lite större mattan, som jag faktiskt har i köket.


lördag 20 oktober 2012

West Highland White Terrier - JIE Maria Ericson


Jag hittade den här lilla hunden för bara några guldpengar. Jag har aldrig varit så mycket för figurer så men jag antar att det är gammeln i mig som börjar smyga fram!
Maria Ericson kom till JIE i början av 70talet. Hon blev populär med sina hund och raskatt-figurer i stengods. Den här hunden är vad jag förstått en West Highland White Terrier. Sötnos!


Mitt senaste kvällspyssel kan ni se i min andra blogg!

tisdag 16 oktober 2012

Gitarrförstärkare!


Min kära elektronik-intresserade man snappade upp att man längre tillbaka använde såna här gamla radioapparater med rör - som gitarrförstärkare! Han köpte en för att prova, och visst, det låter precis som en sån där dyr gammal rör-förstärkare! Det var lite coolt. Och väldigt snygg blev den att ha i hyllan istället för den andra gamla klumpen.

tisdag 9 oktober 2012

Mer trolltyg i Hälsingeskogen


Under sommaren hann vi samla på oss en hel hög med Deco-troll till vår samling. De här tre glada musikanterna till exempel! 


...och den här lilla damen som ser ut att vara full av bus! För att läsa lite mer om trollen, kolla ett tidigare inlägg: http://loppisfyndat.blogspot.se/2011/02/samlingar-del1.html

måndag 8 oktober 2012

Flyttrensning


Nu har det blivit dags att rensa ut mina föräldrars hus. De har flyttat isär och huset ska säljas. Förutom att de har ett hus som de bott i, så har de ytterligare ett stort hus på tomten som de haft som förråd. Mycket mycket grejer med andra ord. Tyvärr inte så mycket roliga mönstrade grejer som jag gillar, men alltid hittar man nåt som man inte kan göra sig av med! Fick de här ljuslyktorna av mamma. Överlycklig! Älskar dom här! Har dom några namn?

lördag 6 oktober 2012

Nya pyssel


 Det här med tittskåp är ju verkligen inte något nytt, men jag tycker fortfarande om att fylla på rutorna allteftersom jag hittar nya fina mönster. Senast små orangea och rosablommiga bitar från Willys telådor!

Sen har jag provat det här som jag förstått kallas decoupage. Jag köpte ett sånt där lim på en pysselaffär och sen gick jag loss med servetterna. Har ett par så fina servetter med mönster av Hälsingetapet i miniatyr. Det ser ut som att man har målat mönstret för hand! Lite pillrigt var det, men det var kul! Har börjat samla på mig några enstaka servetter så jag får se var jag ska limma härnäst. (Ser ju nu att jag måste göra nåt åt det där hålet...!)


Favoritlampor del4


Det här är det senaste tillskottet i lampväg. Färgen är egentligen mörkare och varmare. Han som sålde den påstod att den var dansk, men jag har inte sett någon märkning av något slag. Någon som har nån idé? Har kommit på att gul är min favoritfärg på detaljer.
Planerar ett litet hallprojekt där den här ingår. Idag är hallen väldigt mörk och murrig. Ska byta dörr till en vit med fönster, det är steg 1. Sen måla väggarna i en vit färg som reflekterar ljus bra. Sen några färgglada detaljer. Helst skulle jag vilja ha ett nytt golv också, men vi får se hur det blir med det. Önskar mig ett rutigt i vitt och turkost, eller marocké-kakel, men det kan också bli en lång matta som får göra jobbet så länge.